Over ons

Historie

Optisport Exploitaties B.V. is in 1994 voortgekomen uit het adviesbureau Drijver & Partners bv, dat sinds 1988 veel gemeenten adviseerde over zwembaden, sporthallen en andere maatschappelijke voorzieningen. Dit resulteerde in het verzoek van een gemeente om alle adviezen in de praktijk te brengen. Om aan dit verzoek te voldoen, werd in 1994 Optisport Exploitaties opgericht.

Ons eerste zwembad
Onze eerste vestiging was het nieuwe zwembad in de gemeente Bergambacht, genaamd De Hofstee. Dit zwembad hebben we nog steeds in beheer en geldt als een goed voorbeeld van een kleinschalig zwembad dat we succesvol en efficiënt exploiteren.

Schaatsen en Health Club
In 2001 mochten we ons voor het eerst exploitant van een ijsbaan noemen, de kunstijsbaan in Breda. Drie jaar later, in 2004, stapten we in de wereld van fitness met de ontwikkeling en uitbouw van een nieuw fitnessconcept, Optisport Health Club.

Optisport is exploitant van 350 accommodaties verspreid door Nederland en België. Optisport is marktleider en dé specialist op het gebied van exploitatie en het beheer van publieke voorzieningen als zwembaden, ijsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra. Wij opereren op het snijvlak van markten en zijn een belangrijke partner voor gemeenten die commercieel én maatschappelijk aantrekkelijke voorzieningen van hoog niveau willen aanbieden aan hun inwoners.

Optisport Facts

  • Lokale sportvoorzieningen tot grote multifunctionele accommodaties
  • Ongeveer 370 locaties in 75 gemeenten in Nederland en België
  • 2.300 medewerkers
  • 20 miljoen bezoekers per jaar
  • Huidige omzet circa 75 miljoen euro per jaar
  • Expertise op het gebied van schaatssporten en ijshockeyartikelen.
  • Goede relaties in de (top)sportwereld

… voor bezoekers
Voor bezoekers creëren wij een gastvrije omgeving. Het is onze missie om bezoekers optimaal te faciliteren bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, inspelend op een specifieke drijfveer van deze consument. Iedereen bij Optisport gelooft in de waarde van gezondheid en draagt actief bij aan het faciliteren van de bezoekers in hun behoefte aan sportieve uitdagingen, plezier maken met elkaar of rustig ontspannen. De maatschappelijke waarde van een actieve leefstijl is aanzienlijk, zowel in kosten als in kwaliteit. We dragen daarmee direct bij aan de doelstelling van overheden om een actieve leefstijl te bevorderen.

… voor onze opdrachtgever
Voor opdrachtgevers zijn wij een betrouwbare en professionele partner die duurzame en efficiënte oplossingen aandraagt. Samen met de opdrachtgever zorgen we ervoor dat sport- en bewegingsactiviteiten toegankelijk zijn en blijven middels aantrekkelijke programmering van activiteiten. In een Publiek-Private Samenwerking met een Stad of gemeente ontwikkelen wij duurzame toonaangevende en aantrekkelijke sportaccommodaties, waarin wij inwoners optimaal faciliteren en met de Opdrachtgever haar maatschappelijke doelstellingen realiseren.

… voor onze medewerkers
Voor medewerkers zijn wij een eigentijds en modern bedrijf, waar medewerkers carrière maken en hun talenten inzetten en ontwikkelen. Binnen Optisport staat ondernemerschap hoog in het vaandel. De organisatie en haar medewerkers zijn voortdurend in beweging om haar missie invulling te geven. We zoeken daarbij actief naar samenwerkingen om ons bereik groter en sterker te maken.

Gemeenten
Optisport zet zich met kennis van zaken en passie in voor de exploitatie van sportcentra. Sinds begin jaren negentig hebben we een groei doorgemaakt en zijn we in ruim 25 jaar uitgegroeid tot een landelijk toonaangevende speler. Wij opereren op het snijvlak van markten en zijn een belangrijke partner voor gemeenten die commercieel én maatschappelijk aantrekkelijke voorzieningen van hoog niveau willen aanbieden aan hun inwoners. Inmiddels heeft Optisport met 75 gemeenten langjarige overeenkomsten gesloten voor het beheer en de exploitatie van sportaccommodaties. De jarenlange ervaring en expertise maakt van Optisport een interessante exploitatiepartner. Als landelijk exploitant hebben wij in de gemeenten waar wij actief zijn samenwerkingen met vele verenigingen, scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijven.